Pere în coşuleţe de foitaj
PrinteazaPere în coşuleţe de foitaj din: pere, zahar, coaja si zeama de lamaie, scortisoara, baton de vanilie, aluat, ou, menta, frisca si branza mascarpone.
Ingrediente:
- 6 pere medii
- 200 g zahar
- coaja si zeama de la o lamaie
- scortisoara
- baton de vanilie
- 2 linguri coniac
pentru cosulete:
- 500 g aluat frantuzesc
- un ou pentru uns
- zahar pudra pentru ornat
- menta pentru ornat
- 100 ml frisca lichida
- 100 g branza mascarpone
Mod de preparare:
Se lasă aluatul să se decongeleze uşor la temperatura camerei.
Separat, se spală perele şi se curăţă de coajă. Se topeşte zahărul într-o crăticioară, se adaugă coniacul, scorţişoara, zeama de lămâie, batonul de vanilie şi perele întregi.
Se mai stropesc cu puţină apă şi se lasă să fiarbă la foc mic. După ce s-au redus la jumătate, se dau deoparte să se răcorească.
Se scot apoi din cratiţă şi se lasă în sită să se scurgă.
Se întinde aluatul şi se taie pătrate, care se ung cu ou bătut.
Pe fiecare bucată de aluat se aşază felii de pere sau pere întregi feliate, dacă acestea sunt mici.
Se coc la 160°C şi, între timp, se amestecă brânza mascarpone cu frişca lichidă. Se ornează platoul cu brânză şi se aşază coşuleţul.
Se pudrează cu zahăr şi se ornează cu mentă.
Pere în coşuleţe de foitaj
Pofta buna!