Pere în coşuleţe de foitaj

Printeaza

Pere în coşuleţe de foitaj din: pere, zahar, coaja si zeama de lamaie, scortisoara, baton de vanilie, aluat, ou, menta, frisca si branza mascarpone.

 

Ingrediente:

  • 6 pere medii
  • 200 g zahar
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • scortisoara
  • baton de vanilie
  • 2 linguri coniac

pentru cosulete:

  • 500 g aluat frantuzesc
  • un ou pentru uns
  • zahar pudra pentru ornat
  • menta pentru ornat
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g branza mascarpone

 

Mod de preparare:

Se lasă aluatul să se decon­geleze uşor la temperatura ca­merei.

Separat, se spală perele şi se curăţă de coajă. Se topeşte zahărul într-o crăticioară, se adaugă coniacul, scorţişoara, zeama de lămâie, batonul de vanilie şi perele întregi.

Se mai stropesc cu puţină apă şi se lasă să fiarbă la foc mic. După ce s-au redus la jumătate, se dau deoparte să se răcorească.

Se scot apoi din cratiţă şi se lasă în sită să se scurgă.

Se întinde aluatul şi se taie pătrate, care se ung cu ou bă­tut.

Pe fiecare bucată de aluat se aşază felii de pere sau pere întregi feliate, dacă acestea sunt mici.

Se coc la 160°C şi, între timp, se amestecă brânza mascarpone cu frişca lichidă. Se ornează platoul cu brânză şi se aşază coşuleţul.

Se pudrea­ză cu zahăr şi se ornează cu mentă.

 

Pere în coşuleţe de foitaj

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.