Pere cu costita si sos vinegreta
PrinteazaPere cu costita si sos vinegreta din: pere, costita, cascaval, vin, piper, laptuca, ulei, otet, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 pere
- 8 felii foarte subtiri de costita afumata
- 200 g cascaval ras
- 250 ml vin alb dulceag
- piper
Ingrediente garnitura: 250 g frunze tinere de laptuca, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura otet aromat, sare, piper.
Mod de preparare:
Curatati perele, lasand intacte coditele, fierbeti-le 10 minute in vinul alb, amestecat cu 250 ml de apa si lasati-le sa se scurga.
Cand s-au racit suficient, scobiti-le incepand de la baza indepartati partea lemnoasa si semintele si umpleti-le cu cascavalul ras.
Incingeti cuptorul la 270C. Inveliti fiecare para cu cate 2 felii de costita, in asa fel incat una sa acopere si cavitatea de la baza perei, asezati-le intr-o tava si presarati peste ele piper cat de mult.
Dati-le 10 minute la cuptor, pana ce costita se rumeneste, iar cascavalul din interior se topeste.
Intre timp, preparati sosul vinegreta, batand bine uleiul cu otetul si potriviti-le de sare si piper.
Imprastiati pe un platou frunzele de salata, asezati peste ele perele coapte, stropiti perele cu sosul vinegreta si serviti-le calde.
Pofta buna!