Pere cu cremă de castane
PrinteazaPere cu cremă de castane
- 400 g castane din conservă
- opt pere
- 300 ml lapte dulce
- 200 ml frişca
- o linguriţă de pudră de scorţişoară
- 4 linguri de miere
- o lămâie
- o portocală
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- un litru de vin alb
- 250 g ricotta
Preparare:
Castanele se taie mărunt şi se pun la fiert cu laptele dulce şi două linguri de miere. Se lasă să fiarbă până când s-au înmuiat, se opreşte focul şi se pasează cu un mixer.
Se lasă să se tempereze, se amestecă bine cu frişca, se mixează, se acoperă cu un capac şi se introduce la rece. Restul de miere se amestecă bine cu pudra de scorţişoară şi vinul alb. Se adaugă zahărul vanilinat şi se pun la fiert.
Se toarnă sucul de lămâie şi cel de portocală, se introduc perele şi se fierb până când pot fi pătrunse de dinţii unei furculiţe. Se scot cu o spumieră şi se lasă să se răcească pe un platou.
Li se decupează un căpăcel, se scobesc de miez şi în locul miezului se umplu cu crema de castane rece.
Se servesc imediat sau se introduc la rece pentru 30 de minute.
Pofta buna!
Foarte bun acest desert cu pere si castanet. Recomand sa incercati.