Pere cu scortisoara
PrinteazaPere cu scortisoara din: pere, scortisoara, anason, cardamom, vin, ciocolata, frisca, fulgi de migdale.
- 1 kg pere
- 2-3 batoane de scorţişoară
- coaja de la o portocală
- câteva seminţe de anason
- câteva boabe de cardamom
- puţin vin roşu demidulce
- 3-4 linguri zahăr brun
- 200 g ciocolată neagră
- 3 albuşuri
- 200 ml frişcă lichidă
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
Perele se decojesc, dar se păstrează codiţa. Se scobesc în interior şi se aşază într-o oală.
Se acoperă cu vin, se adaugă coaja de portocală, anasonul, cardamomul, scorţişoara şi zahărul şi se fierb aproximativ 30 de minute, până se reduce vinul aproape complet, iar perele devin mov.
Frişca se bate cu mixerul. Ciocolata se topeşte la bain-marie, iar după răcire se combină cu albuşurile bătute spumă şi cu frişca. Se pun ta frigider.
Perele se lasă ta frigider 2 ore şi se servesc reci, acoperite cu sos de ciocolată şi cu fulgi de migdale.
Pofta buna!