Pere cu scortisoara

Printeaza

Pere cu scortisoara din: pere, scortisoara, anason, cardamom, vin, ciocolata, frisca, fulgi de migdale.

Ingrediente:Pere cu scortisoara

  • 1 kg pere
  • 2-3 batoane de scorţişoară
  • coaja de la o portocală
  • câteva seminţe de anason
  • câteva boabe de cardamom
  • puţin vin roşu demidulce
  • 3-4 linguri zahăr brun
  • 200 g ciocolată neagră
  • 3 albuşuri
  • 200 ml frişcă lichidă
  • fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Perele se decojesc, dar se păstrează codiţa. Se scobesc în interior şi se aşază într-o oală.

Se acoperă cu vin, se adaugă coaja de portocală, anasonul, cardamomul, scorţişoara şi zahărul şi se fierb aproximativ 30 de minute, până se reduce vinul aproape complet, iar perele devin mov.

Frişca se bate cu mixerul. Ciocolata se topeşte la bain-marie, iar după răcire se combină cu albuşurile bătute spumă şi cu frişca. Se pun ta frigider.

Perele se lasă ta frigider 2 ore şi se servesc reci, acoperite cu sos de ciocolată şi cu fulgi de migdale.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.