Pere cu sos de ciocolata
PrinteazaPere cu sos de ciocolata
- 4 pere
- 150 g zahar
- 175 g ciocolata menaj
- 150 g smantana
- 1 lingurita ghimbir macinat
- 300 ml vin rosu
- 150 ml apa
- zeama de la 1 portocala
Preparare:
Pune la fiert, într-o oală, vinul cu apa. Adaugă 125 g de zahăr, ghimbirul şi sucul de portocală şi lasă să fiarbă, în clocot preţ de 5 minute, după care ia de pe foc.
Intre timp, decojeşte perele, iar la final taie-le la bază un căpăcel (ca să stea în picioare). Pune-le apoi în vasul cu sirop, acoperă cu un capac şi lasă să fiarbă la foc mic 20 de minute, la de pe foc şi lasă perele să se răcească în sirop. Când s-au răcit, scoate-le pe un platou.
Strecoară siropul şi pune din nou pe foc. Adaugă şi restul de zahăr, ciocolata ruptă în bucăţi, smântână şi lasă să dea un clocot. Serveşte imediat câte o pară „îmbrăcată” în sos de ciocolată.
Pofta buna!
Delicios acest desert. Nu am mai servit pere cu sos de ciocolata.