Pere cu sos de vin
PrinteazaO reteta delicioasa de pere cu sos de vin, zahar, coaja de portocala, lamaie, scortisoara, coniac.
Ingrediente:
- 4 pere
- 4 linguriţe de zahăr
- 200 ml vin roşu sau roze
- coajă de portocală şi de lămâie
- felii de lămâie ca decor
- 1 baton de scorţişoară
- 1 păhăruţ de coniac
Mod de preparare:
Se pun la fiert, într-un vas adânc, zahărul, vinul şi toate mirodeniile şi se lasă să dea în câteva clocote.
Se curata perele de coaja, păstrându-se codiţele, şi se introduc în siropul de vin, având grijă să fie bine acoperite de lichid. Se lasă să fiarbă aproximativ 15 minute şi se scot cu spumiera pe un platou.Siropul în care au fiert perele se lasă să mai fiarbă puţin, până se îngroaşă.
Perele fierte se aşază pe farfurioarele de servit, se decorează cu felii de lămâie şi se garnisesc cu siropul de vin.
Pofta buna!