Pere din branza in crusta de napolitane
PrinteazaPere din branza in crusta de napolitane din: branza dulce de vaci, urda, unt, smantana, faina, oua, sare, pesmet, pere din compot, zahar pudra, napolitane cu crema de lamaie si jeleu de menta.
Pentru pere
- 500 g brânză dulce de vaci
- 250 g urdă
- 100 g unt
- 1 lingură smântână
- 1 lingură făină
- 3 gălbenuşuri
- sare
- pesmet
- pere din compot
- 150 g zahăr pudră
Pentru crustă şi decor
- 100 g unt
- 1 pachet napolitane cu cremă de lămâie
- 100 g jeleu de mentă sau rahat verde
Mod de preparare:
Pregăteşti „perele”: topeşti untul, iar când este puţin călduţ, îl amesteci cu brânza, urda, zahărul, gălbenuşurile, smântână şi un praf de sare. Mixezi amestecul, apoi adaugi făina, coaja rasă de lămâie şi 1 linguriţă zeamă de lămâie.
Presari pesmet cernut, până obţii o compoziţie suficient de tare, încât să nu se împrăştie la fiert. Iei câte o lingură de compoziţie, pui în mijloc bucăţi de pere din compot şt modelezi pere mici, cu mâinile pudrate cu făină. Le fierbi, pe rând, în apă clocotită cu sare, la foc potrivit, să nu se sfărâme.
Probezi dacă sunt fierte, apoi le scoţi pe o tavă.
Pregăteşti crusta: mărunţeşti napolitanele şi le pui într-un castron. Topeşti untul într-o tigaie şi pui, pe rând, câte 2-3 „pere”. Torni peste ele unt cald, cu o lingură, după care le treci uşor prin napolitane. Din jeleu tai codiţe şi frunze mici.
Pregăteşti decorul: pe un platou presari napolitane mărunţite, aşezi „perele” în picioare sau răsturnate, fixezi codiţele cu o frunză la bază, iar cu cele rămase decorezi platoul. Poţi aranja „perele” şi fără pat de napolitană.
Pere din branza in crusta de napolitane
Pofta buna!