Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoară
PrinteazaO reteta de Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoară din: pere, otet din vin rosu, zahar, miere, piper negru boabe, cuisoare, foi de dafin, scortisoara si lamai.
- 1 kg pere mici
- 1,2 otet din vin rosu
- 500 g zahar
- 150 g miere
- 1 lingura piper negru boabe
- 1 lingurita cuisoare
- 2 foi de dafin
- 1 baton scortisoara
- 2 lamai
Mod de preparare:
Curăţă perele şi scufundă-le într-un castron cu apă caldă amestecată cu zeamă de lămâie. Pune într-o cratiţă oţetul, zahărul, mierea, coaja de la o lămâie şi mirodeniile strânse într-un săculeţ de pânză. Fierbe-le 5 minute şi adaugă perele scurse bine. Fierbe-le 35-40 de minute, până când perele se înmoaie, rămânând însă întregi.
Scoate-le, scurge-le şi pune-le într-un borcan curat. Fierbe lichidul rămas de la pere până când scade la jumătate, scoate săculeţul cu mirodenii şi toarnă siropul peste pere. Inchide borcanul ermetic, sterilizează-l prin fierbere şi păstrează-l o lună. Poţi servi perele ca garnitură la carnea de curcan, de bibilică sau la friptura de vânat.
Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoară
Pofta buna!