Pere dulci cu lamaie
PrinteazaPere dulci cu lamaie din: pere, lapte, lamai, zahar, faina, scortisoara, limoncello.
- 400 ml lapte
- 200 ml smântână
- 3 gălbenuşuri
- 75 g zahăr
- 40 g făină
- coaja rasă de la 1/2 lămâie
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 8 pere
- 80 ml limoncello
Se prepară o cremă: se încălzesc într-o oală 400 ml lapte integral cu 200 ml smântână. Se mixează 3 gălbenuşuri cu 75 g zahăr; se înglobează 40 g făină, coaja rasă de la 1/2 lămâie şi 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată.
Se toarnă câte puţin lapte fierbinte, până ajunge compoziţia la temperatura laptelui; apoi se toarnă toată peste laptele din oală.
Se lasă până ajunge la punctul de fierbere, la foc mic, amestecând continuu, apoi se lasă să se răceasca.
Se decojesc 6 pere (păstrându-le codiţa) şi se pun într-o oală. Se toarnă peste ele sucul de la 1/2 lămâie. Se amestecă 125 g zahăr cu 200 ml apă, se înglobează coaja rasă de la 1/2 lămâie şi 80 ml limoncello; se toarnă peste pere.
Se pune pe foc mic şi se aduce la punctul de fierbere, se lasă 12-15 minute până când perele sunt pătrunse. Se scot cu o spumieră şi se lasă siropul să fiarbă până când îşi reduce volumul la jumătate; se lasă să se răcească.
Se servesc la pahar.
Pofta buna!