Pere dulci cu lamaie

Printeaza

Pere dulci cu lamaie din: pere, lapte, lamai, zahar, faina, scortisoara, limoncello.

Ingrediente:Pere dulci cu lamaie

  • 400 ml lapte
  • 200 ml smântână
  • 3 gălbenuşuri
  • 75 g zahăr
  • 40 g făină
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 8 pere
  • 80 ml limoncello

Se prepară o cremă: se încălzesc într-o oală 400 ml lapte integral cu 200 ml smântână. Se mixează 3 gălbenuşuri cu 75 g zahăr; se înglobează 40 g făină, coaja rasă de la 1/2 lămâie şi 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată.

Se toarnă câte puţin lapte fierbinte, până ajunge compoziţia la temperatura laptelui; apoi se toarnă toată peste laptele din oală.

Se lasă până ajunge la punctul de fierbere, la foc mic, amestecând continuu, apoi se lasă să se răceasca.

Se decojesc 6 pere (păstrându-le codiţa) şi se pun într-o oală. Se toarnă peste ele sucul de la 1/2 lămâie. Se amestecă 125 g zahăr cu 200 ml apă, se înglobează coaja rasă de la 1/2 lămâie şi 80 ml limoncello; se toarnă peste pere.

Se pune pe foc mic şi se aduce la punctul de fierbere, se lasă 12-15 minute până când perele sunt pătrunse. Se scot cu o spumieră şi se lasă siropul să fiarbă până când îşi reduce volumul la jumătate; se lasă să se răcească.

Se servesc la pahar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.