Pere fierte în cidru cu vanilie

Printeaza

Pere fierte în cidru cu vanilieSe pun 1 litru cidru de pere, 400g de zahăr, păstaie de vanilie, tăiată în două pe lungime, 2 fâşii de coajă rasă de lămâie şi 3 linguri de miere într-o cratiţă mare cu 0,25 l de apă.

Se amestecă, se aduce la punctul de fierbere şi se lasă pe foc 5 minute. Se curăţă 1, 8 kg de pere nu foarte coapte şi se adaugă imediat în cratiţă cu o hârtie de copt deasupra, care să le ţină acoperite de lichid, şi se aduce din nou la punctul de fierbere.

Se dă focul la mic şi se lasă să fiarbă 25 de minute. între timp, se preîncălzeşte cuptorul la 160° C. Se aşază perele în borcane sterilizate, apăsându-le bine pentru a lăsa loc siropului care trebuie să le acopere perfect (se vor potrivi mai bine în borcane mai mari sau le poţi tăia în două, pe lungime).

Se umplu borcanele cu sirop şi se acoperă cu capace, dar nu se sigilează.

Se aşază un prosop de bucătărie pe fundul unei oale şi se pun deasupra borcanele calde, la distanţă unul de altul. Se adaugă apă în cratiţă. Se pune oala cu borcanele în cuptor 30 de minute, apoi se sigilează cu grijă borcanele cât timp sunt încă fierbinţi.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.