Pere fierte cu îngheţată de mascarpone

Printeaza

Se aşază 4 gălbenuşuri, 500g de mascarpone, 150g de smântână dulce pentru frişcă, 125g de zahăr pudră, 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată, un praf de nucşoară rasă într-un castron mare şi, cu ajutorul unui blender de mână, se mixează aproximativ 1 minut, până când compoziţia este moale şi cremoasă. Se pune în congelator într-un recipient de plastic cu capac.

Se congelează 1-1/2-2 ore sau până când amestecul este parţial congelat. Se ia din congelator şi se mixează din nou pentru a sparge acele de gheaţă. Se pune din nou îngheţata în congelator până când este complet congelată.

Se aşază 6 pere fierte în cidru cu vanilie într-o cratiţă împreună cu puţin din siropul lor. Se încălzeşte încet până când sunt fierbinţi. Intre timp, se scoate îngheţata din congelator pentru a se înmuia uşor. Se servesc perele fierbinţi alături de o lingură mare de îngheţată şi de puţin sirop.

Pere fierte cu îngheţată de mascarpone

Pere fierte cu îngheţată de mascarpone

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.