Pere fierte cu îngheţată de mascarpone
PrinteazaSe aşază 4 gălbenuşuri, 500g de mascarpone, 150g de smântână dulce pentru frişcă, 125g de zahăr pudră, 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată, un praf de nucşoară rasă într-un castron mare şi, cu ajutorul unui blender de mână, se mixează aproximativ 1 minut, până când compoziţia este moale şi cremoasă. Se pune în congelator într-un recipient de plastic cu capac.
Se congelează 1-1/2-2 ore sau până când amestecul este parţial congelat. Se ia din congelator şi se mixează din nou pentru a sparge acele de gheaţă. Se pune din nou îngheţata în congelator până când este complet congelată.
Se aşază 6 pere fierte în cidru cu vanilie într-o cratiţă împreună cu puţin din siropul lor. Se încălzeşte încet până când sunt fierbinţi. Intre timp, se scoate îngheţata din congelator pentru a se înmuia uşor. Se servesc perele fierbinţi alături de o lingură mare de îngheţată şi de puţin sirop.
Pere fierte cu îngheţată de mascarpone
Pofta buna!