Pere fierte în vin roşu cu portocale
PrinteazaO reteta de pere fierte in vin rosu cu portocale din: pere, vin rosu, coaja si zeama unei portocale, zahar, scortisoara si vanilie.
Ingrediente:
- 4 pere cu pulpa ferma
- 1/2 l vin rosu
- coaja si zeama unei portocale
- 100-150 g zahar, in functie de gust
- 1 baton scortisoara
- 1/2 baton de vanilie
Mod de preparare:
Puneti la fiert vinul impreuna cu scortisoara, zeama si coaja de portocala si zaharul. Curatati coaja perelor fara a inlatura codita acestora, iar siropul dat in clocot, adaugati perele asezandu-le in pozitie verticala cu codita in sus. Reduceti focul si fierbeti perele timp de 20-22 de minute.
Opriti focul, adaugati batonul de vanilie in siropul de vin si lasati, perele sa se marineze, pana ce sosul s-a racit si perele au devenit moi.
Pere fierte în vin roşu cu portocale
Poftă bună!