Pere fierte in vin
PrinteazaO reteta de pere fierte in vin din: pere, vin rosu, scortisoara, miere, frisca si ciocolata.
- 2 pere
- 200 ml vin rosu
- 1 lingurita scortisoara
- 2 linguri miere
- 500 ml frisca
- 30 g ciocolata menaj
Mod de preparare:
Puneţi într-un vas vinul, mierea şi scorţişoara, la foc mic. Când amestecul începe să fiarbă, puneţi în vas, în picioare, perele curăţate de coajă, dar cu codiţa păstrată. Lăsaţi-le să fiarbă încet, până când lichidul scade.
In timpul fierberii, stropiri mereu perele cu sosul format. Luafi perele de pe foc când s-au înmuiat puţin. Nu le lăsaţi să se înmoaie prea tare. Puneţi în cupe de sticlă câte un strat de friscaa, apoi aşezaţi perele, turnaţi peste ele sos cu scorţişoară şi de jur împrejurul lor puneţi frisca. Presăraţi ciocolată rasă deasupra.
Pere fierte in vin
Pofta buna!