Pere cu gorgonzola si vin

Printeaza

Pere cu gorgonzola si vin din: pere, gorgonzola, zahar, mascarpone, miere, vin alb, coaja de lamaie, scortisoara, cuisoare, miez de nuca.

Ingrediente:Pere_cu_gorgonzola_si_vin

  • 4 pere
  • 150 g gorgonzola
  • 1 lingura cu zahar
  • 2 linguri cu mascarpone
  • 2 lingurite cu miere
  • 500 ml vin alb
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1/2 lingurita cu scortisoara
  • 2 cuisoare
  • miez de nuca
  • frunze de lamaita

 

Mod de preparare:

Fierbe într-o cratiţă vinul în care ai pus zahărul, coaja de lămâie, scorţişoara, cuişoarele.

Când a dat în fiert, dă focul mic şi adaugă perele curăţate, cu cotorul scos şi tăiate în jumătate.

Ţine-le 5-7 minute, apoi scoate-le pe platou, dar lasă vinul să fiarbă până ce capătă un caracter puternic şi devine mai gros .

Intre timp, amestecă gorgonzola, mascarpone şi mierea într-un vas şi umple perele cu acest amestec.

Stropeşte-le cu sosul de vin strecurat, miez de nucă şi frunze de lămâiţă.

Pere cu gorgonzola si vin

Pere_cu_gorgonzola_si_vin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.