Pere cu gorgonzola si vin
PrinteazaPere cu gorgonzola si vin din: pere, gorgonzola, zahar, mascarpone, miere, vin alb, coaja de lamaie, scortisoara, cuisoare, miez de nuca.
- 4 pere
- 150 g gorgonzola
- 1 lingura cu zahar
- 2 linguri cu mascarpone
- 2 lingurite cu miere
- 500 ml vin alb
- coaja rasa de la o lamaie
- 1/2 lingurita cu scortisoara
- 2 cuisoare
- miez de nuca
- frunze de lamaita
Mod de preparare:
Fierbe într-o cratiţă vinul în care ai pus zahărul, coaja de lămâie, scorţişoara, cuişoarele.
Când a dat în fiert, dă focul mic şi adaugă perele curăţate, cu cotorul scos şi tăiate în jumătate.
Ţine-le 5-7 minute, apoi scoate-le pe platou, dar lasă vinul să fiarbă până ce capătă un caracter puternic şi devine mai gros .
Intre timp, amestecă gorgonzola, mascarpone şi mierea într-un vas şi umple perele cu acest amestec.
Stropeşte-le cu sosul de vin strecurat, miez de nucă şi frunze de lămâiţă.
Pere cu gorgonzola si vin
Pofta buna!