Pere gratinate cu fulgi de ovaz si dulceata de coacaze
PrinteazaPere gratinate cu fulgi de ovaz si dulceata de coacaze din :fulgi de ovăz, unt, zahar, pere, miere, rom, dulceata de coacaze, făină de cocos, zahăr pudră.
Ingrediente:
- 170 g fulgi de ovăz
- 120 g unt
- 100 g zahăr
- 4 pere
- 1 linguriţă miere
- 2 linguri zahăr, după gust
- 1 lingură rom
- 100 g dulceaţă de coacăze
- 3 linguri făină de cocos
- 3 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Se pasează fulgii de ovăz şi se amestecă împreună cu untul şi zahărul.
Se taie în două perele şi se golesc de căsuţele seminţelor; se prăjesc puţin în unt.
Se adaugă miere şi zahăr; când zahărul începe să se caramelizeze, se toarnă romul şi 100 ml apă; se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcorească.
Se unge cu unt o formă de sufleu şi se aşază înăuntru perele; pe fiecare se pune câte o linguriţă de dulceaţă şi se presară amestecul de fulgi de ovăz.
Se toarnă deasupra suc de pere şi se presară făină de cocos şi zahăr pudră. Se coace totul în cuptorul încins, la 170-180 °C.
Pere gratinate cu fulgi de ovaz si dulceata de coacaze
Pofta buna!