Desert cu pere si nuci din: pere, nuci, miere, stafide, scortisoara. Ingrediente: 2 pere miere stafide nuci 1 praf de scortisoara Mod de preparare: Doua pere coapte, spalate şi taiate in patru, se servesc cate doua felii, peste care se adaugă o linguriţă de miere, câteva 5 stafide opărite, nuci hidratate şi zdrobite, un […]
Pere gratinate
PrinteazaO reteta simpla de pere gratinate din: paine alba, pere, oua, lapte, zahar, unt si scortisoara.
- 1/2 paine alba
- 5 pere
- 5 oua
- 500 ml lapte
- 150 g zahar
- 50 g unt
- 1 lingurita scortisoara pudra
Mod de preparare:
Cureţi perele de coajă şi le tai în patru. Scoţi casa seminţelor şi tai sferturile de pere lamele.
Baţi ouăle spumă cu scorţişoara. încălzeşti laptele cu jumătate din zahăr.
Când dă în clocot, îl iei de pe foc şi-l răstorni într-un castron.
Tai pâinea felii subţiri, treci fiecare felie prin amestecul călduţ de lapte cu zahăr şi prin oul bătut şi le aşezi într-un vas termorezistent uns cu unt, intercalându-le cu feliile de pere.
Când s-a umplut vasul, amesteci restul de lapte cu ou cu zahărul rămas şi-l torni în vas.
Introduci vasul în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute, la foc mic.
O serveşti după ce se răceşte.
Pere gratinate
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Desert cu pere si nuci
Salata cu pere si nuca
Salata cu pere si nuci din: pere, rodie, nuca, salata verde, rucola, otet, ulei, ghimbir, sare. Ingrediente: 2 pere 1 lingură de boabe de rodie 50 g miez de nucă frunze de salată verde rucola 2 linguriţe de oţet balsamic 2 linguri de ulei de măsline 1/2 linguriţă de ghimbir ras sare de mare Mod […]
Pofta buna!