Pere in aluat
PrinteazaPere in aluat din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, bicarbonat si pere.
- 4 oua
- 300 g zahar
- 200 ml lapte
- 200 ml ulei
- 300-350 g faina
- 1 lingurita bicarbonat
- 6 pere mari cu codita
Mod de preparare:
Curăţaţi perele de coajă. Păstraţi codiţele, nu le rupeţi. Ungeţi cu ulei 6 castroane termorezistente. Puneţi în fiecare castron câte o pară. Amestecaţi ouăle cu zahărul şi când acesta s-a dizolvat, adăugaţi laptele şi uleiul, treptat, apoi făina în care aţi pus şi bicarbonatul.
Radeţi puţină coajă de lămâie şi amestecaţi bine compoziţia. Turnaţi în fiecare castron, pe lângă pere, compoziţie, în aşa fel încât să umpleţi doar pe jumătate castroanele. Compoziţia creşte în timpul coacerii. Coaceti perele astfel pregătite la foc potrivit.
Serviţi-le după ce le-aţi lăsat puţin la răcit, în castroanele în care s-au copt.
Pere in aluat
Pofta buna!