Pere in aluat

Printeaza

Pere in aluat din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, bicarbonat si pere.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 300-350 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 6 pere mari cu codita

 

Mod de preparare:

Curăţaţi perele de coajă. Păstraţi codiţele, nu le rupeţi. Ungeţi cu ulei 6 castroane termorezistente. Puneţi în fiecare castron câte o pară. Amestecaţi ouăle cu zahărul şi când acesta s-a dizolvat, adăugaţi laptele şi uleiul, treptat, apoi făina în care aţi pus şi bicarbonatul.

Radeţi puţină coajă de lămâie şi ames­tecaţi bine compoziţia. Turnaţi în fiecare castron, pe lângă pere, compoziţie, în aşa fel încât să umpleţi doar pe jumătate castroanele. Compoziţia creşte în timpul coacerii. Coaceti pere­le astfel pregătite la foc potrivit.

Serviţi-le după ce le-aţi lăsat puţin la răcit, în castroanele în care s-au copt.

Pere in aluat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.