Pere in ciocolata

Printeaza

O reteta delicioasa de pere cu ciocolata, zahar, unt, vin alb.Pere in ciocolata

Ingrediente:

  • 6 pere de mărime mijlocie
  • 250 g ciocolată cu lapte
  • 100 g zahăr
  • 50 g unt
  • 100 ml vin alb

 

Mod de preparare:

Spală perele, curăţă-le de coajă şi cu un cuţit ascuţit îndepărtează cotorul cu seminţe, lăsând fructele întregi.

Separat, topeşte untul. Trece perele prin untul topit, după care toarnă vi­nul. Lasă pe foc până se evaporă.Presară zahărul şi lasă-l să se caramelizeze astfel, perele vor rămâne intacte. Scoate-le pe un platou să se răcorească.

Topeşte ciocolata la bain-marie şi toarn-o cât este fierbinte peste pere.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.