Pere in vin cu lavanda
PrinteazaPere in vin cu lavanda din: pere, vin rosu sec, sirop de trandafiri, zahar pudra, miere, scortisoara, cuisoare, nucsoara, esenta de vanilie, boabe de piper negru, frunze de menta, lavanda.
- 8 pere
- 750 ml de vin rosu sec
- 250 ml sirop de trandafiri
- 100 g zahar pudră
- 2 linguri de miere
- 2 linguri de scorţişoară
- cuisoare
- nucşoară
- esentă de vanilie
- 5 boabe de piper negru
- frunze de mentă
- cîteva fire de lavandă
Mod de preparare:
Fierbe vinul cu zahărul, mierea şi condimentele. Curăţă perele de coajă, fără să le înlături coditele. Cînd vinul dă în fiert, scufundă perele, avînd grijă să nu se desprindă de codită.
Lasă-le aşa jumătate de oră.După ce le scoţi şi le aşezi pe un platou, fierbe vinul în continuare pînă se îngroaşă, apoi toarnă-l peste pere.
Ornează perele cu zahăr şi frunze de mentă, apoi pune-le la frigider. Serveşte-le alături de flori de lavandă presarărate peste deliciosul desert.
Pofta buna!