Pere cu îngheţată
PrinteazaPere cu îngheţată din: pere, lichior crema, vin alb dulce, suc de lamaie, zahar, miez de nuca si inghetata.
Ingrediente:
- 6 pere mari
- 3 linguri lichior crema
- 20 ml vin alb dulce
- sucul de la o lamaie
- 4 linguri zahar
- 200 g miez de nuca
- 500 g inghetata, la alegere
Mod de preparare:
Amestecă îngheţata cu lichiorul, apoi recongeleazâ până în momentul servirii.
Curăţă perele de coajă, taie-le în sferturi şi scoate seminţele.
Pune-le într-un vas de gătit împreună cu vinul, sucul de lămâie şi 200 ml apă.
Lasă amestecul pe foc până când începe să fiarbă, apoi lasă să fiarbă la foc mic, încă 15 minute.
Scoate perele pe un platou, stropeşte-le cu puţin lichior, adaugă nucile şi serveşte cu îngheţată.
Pere cu îngheţată
Pofta buna!
Nu am mai mancat pana acum pere cu inghetata, arata delicios