Pere cu îngheţată

Printeaza

Pere cu îngheţată din: pere, lichior crema, vin alb dulce, suc de lamaie, zahar, miez de nuca si inghetata.

Ingrediente:

  • 6 pere mari
  • 3 linguri lichior crema
  • 20 ml vin alb dulce
  • sucul de la o lamaie
  • 4 linguri zahar
  • 200 g miez de nuca
  • 500 g inghetata, la alegere

 

Mod de preparare:

Amestecă îngheţata cu lichiorul, apoi recongeleazâ până în momentul servirii.

Curăţă perele de coajă, taie-le în sferturi şi scoate seminţele.

Pune-le într-un vas de gătit împreună cu vinul, sucul de lămâie şi 200 ml apă.

Lasă amestecul pe foc până când începe să fiarbă, apoi lasă să fiarbă la foc mic, încă 15 minute.

Scoate perele pe un platou, stropeşte-le cu puţin lichior, adaugă nucile şi serveşte cu îngheţată.

 

Pere cu îngheţată

Pere_cu_înghetata

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu am mai mancat pana acum pere cu inghetata, arata delicios

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.