Pere marinate
PrinteazaPere marinate din: apa, ceai de fructe, scortisoara, anason, cardamom, miere, suc de portocale, merisoare, pere.
- 600 ml apă
- 3 linguriţe ceai de fructe
- 1 baton de scorţişoară
- 1 anason stelat
- câteva capsule de cardamom
- 3 linguri miere
- 2 linguri suc de portocale
- 3 linguri merişoare congelate
- 4 pere
Mod de preparare:
Se dă apa în clocot şi se adaugă ceaiul, mirodeniile, mierea şi sucul de portocale. Se fierbe la foc moale 3 minute. Se strecoară.
Se aşază în ceai perele decojite, tăiate în două pe lung şi curăţate de căsuţele seminţelor. Se adaugă merişoare şi se lasă să se pătrundă cca 12-15 minute având
grijă ca temperatura să nu depăşească 95 °C.
Se repartizează apoi pe farfurii şi servesc.
Pere marinate
Pofta buna!