Pere cu merisoare si piper
PrinteazaPere cu merisoare si piper din: jambon, lamai, otet de vin, apa, zahar, merisoare, piper verde. In lipsă de merişoare proaspete, se pot folosi şi uscate. Merişoarele uscate se lasă să se înmoaie 1 oră, în oţet de mere diluat.Se poate folosi ca garnitură pentru fripturi rafinate de pasăre
- 5 pere jambon
- 2 lamai
- 250 ml otet de vin
- 500 ml apa
- 200 g zahar
- 200 g merisoare
- 5 crengute piper verde
Mod de preparare:
Se spală perele şi se taie jumătăţi. Se scot sâmburii şi se ung jumătăţile cu suc de lămâie. Se amestecă apa cu oţetul şi se dă în fiert cu zahărul. Se spală şi se curăţă merişoarele. Se introduce câte o pară în borcan şi se toarnă lichidul fierbinte.
Se adaugă coajă de lămâie, merişoare şi câte o rămurică de piper. Se închid borcanele ermetic şi se lasă la răcit 30 min., răsturnate.
Pere cu merisoare si piper
Pofta buna!
Buna reteta asta