Pere murate cu ghimbir
PrinteazaPere murate cu ghimbir din: zahar, otet de vin alb, coaja si suc de portocala, ghimbir, foi de dafin, boabe de piper negru si pere.
- 500 g de zahar
- 500 ml otet de vin alb
- fasii de coaja si sucul de la 1 portocala
- 1 bucata de 5 cm de ghimbir proaspat, feliat fin
- 3 foi de dafin
- 1 lingurita boabe de piper negru
- 1,5 kg de pere mici, coapte
Mod de preparare:
Pune zahărul, oţetul, coaja şi sucul de portocală, ghimbirul, foile de dafin şi , piperul într-o cratiţă mare.
Aşaz-o pe foc mic şi adu totul la punctul de fierbere, amestecând constant pentru a dizolva zahărul, apoi fierbe încă 5 minute.
Intre timp, curăţă perele de coajă şi de seminţe şi taie-le pe jumătate sau în sferturi, în funcţie de mărime.
Adaugă-le în lichidul fierbinte şi fierbe-le la foc mic timp de 15 minute, până se înmoaie. Scoate-le cu o spumieră şi aşază-le în borcane sterilizate.
Fierbe amestecul de oţet până scade cu o treime din volum, apoi toarnă lichidul peste perele din borcane.
Fructele trebuie să fie complet acoperite. Capsează borcanele pentru a le sigila. Păstrează lichidul rămas pentru a completa mai târziu, căci perele vor absorbi zeama, cu trecerea timpului.
Poţi depozita borcanele în cămară până la 2 luni.
Pere murate cu ghimbir
Pofta buna!
Ciudata reteta asta, chiar foarte ciudata, nu ca n-am mancat, dar n-am auzit niciodata de pere murata