Pere prajite cu sos de prune
PrinteazaPere prajite cu sos de prune din: pere, faina, migdale, ulei, zahar, scortisoara, prune, smantana, amidon.
- 3 pere coapte, ferme
- 60 g făină
- 30 g migdale măcinate
- puţin ulei, pentru prăjit
- puţin zahăr şi scorţişoară măcinată
- smântână, pentru a servi
Pentru sos:
- 6 prune coapte, fără sâmburi şi înjumătăţite
- 60 g zahăr
- scorţişoară
Pentru aluat:
- 60 g făină
- 60 g amidon
- 1 lingură rasă cu praf de copt
Mod de preparare:
Pentru sos, pune prunele într-o tigaie, presară zahăr şi scorţişoară şi adaugă 5 linguri cu apă. Pune pe foc şi lasă să fiarbă 5 minute, sau până când prunele s-au înmuiat. Lasă-le să se răcească, apoi pasează-le.
Pentru aluat, cerne făina şi praful de copt într-un bol. Adaugă 200 ml apă rece pentru a obţine un aluat moale.
Curăţă perele de coajă şi taie-le în 4 felii, pe lungime. într-o farfurie amestecă făina şi migdalele. Dă fiecare pară prin acest amestec, având grijă să le acoperi bine, apoi dă-le prin aluatul moale.
Cu grijă pune-le într-o tigaie cu ulei încins şi prăjeşte-le pe rând, până devin aurii.
Scoate-le pe o hârtie absorbantă şi presară zahăr şi scorţişoară. Serveşte-le calde sau fierbinţi, cu sosul de prune cald şi smântână.
Pofta buna!