Pere in rochite

Printeaza

 Pere in rochite

Ingrediente:

  • 6-8 pere cu codiţă
  • 5 linguri de zahăr
  • 3 linguri de unt
  • 1/2 pahar coniac
  • 1 cioco­lată mică (cu lapte)
  • 100 g miez de nucă mărunţit
  • 6-8 clătite

 

Mod de preparare:

Cureţi perele de coajă, dar le păstrezi codiţa şi le fierbi în apă cu zahăr.

După ce au fiert, le tăvăleşti fierbinţi prin unt, le stropeşti cu coniac, apoi le acoperi cu clătitele, pe care le înfigi prin codiţe.

Aşezi perele pe un platou şi le aranjezi cu atenţie rochiţele (clătitele).

Topeşti cio­colata pe baie de abur, stropeşti cu ea clătitele şi presari totul cu miez de nucă măruntit.

Pere in rochiţe

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi plac perele; o sa fac acest desert cu pere.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.