Pere cu scortisoara in aluat

Printeaza

Pere cu scortisoara in aluat din: pere, vin rosu, zahar, scortisoara, lamaie, aluat.

Ingrediente:Pere_cu_scortisoara_in_aluat

  • 6 pere
  • 1/2 l vin rosu
  • 300 g zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • o lamaie

pentru copt:

  • 100 g aluat foitaj

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert vinul, zaharul, sucul de lamaie si scortisoara. Dupa ce s-a topit zaharul se pun perele curatate de coaja şi se lasă la fiert 20 de minute.

Se lasă să se răcească în vin. Aluatul se întinde şi se taie benzi nu mai late de un centimetru care se înfăşoară pe fiecare pară lăsând liberă baza.

Fiecare pară se aşază într-un vas de cuptor sau toate într-unui mai mare, se toarnă vinul şi se dau la cuptor pentru aproximativ 10 minute până ce aluatul este copt.

Pere cu scortisoara in aluat

Pere_cu_scortisoara_in_aluat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.