Pere cu scortisoara in aluat
PrinteazaPere cu scortisoara in aluat din: pere, vin rosu, zahar, scortisoara, lamaie, aluat.
- 6 pere
- 1/2 l vin rosu
- 300 g zahar
- 1/2 lingurita scortisoara
- o lamaie
pentru copt:
- 100 g aluat foitaj
Mod de preparare:
Se pun la fiert vinul, zaharul, sucul de lamaie si scortisoara. Dupa ce s-a topit zaharul se pun perele curatate de coaja şi se lasă la fiert 20 de minute.
Se lasă să se răcească în vin. Aluatul se întinde şi se taie benzi nu mai late de un centimetru care se înfăşoară pe fiecare pară lăsând liberă baza.
Fiecare pară se aşază într-un vas de cuptor sau toate într-unui mai mare, se toarnă vinul şi se dau la cuptor pentru aproximativ 10 minute până ce aluatul este copt.
Pere cu scortisoara in aluat
Pofta buna!