Pere in sirop, cu crema de vanilie
PrinteazaO reteta de pere in sirop, cu crema de vanilie din: pere, zahar, lapte, galbenusuri, faina, zahar vanilat, rom si frisca.
- 6 pere frumoase
- 4 linguri de zahar pentru sirop
pentru crema:
- 1/2 lapte
- 150 g zahar
- 3 galbenusuri
- 1/2 lingura de faina
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingurita de rom
- 250 g frisca batuta cu zahar
Mod de preparare:
Algei pere frumoase, le cureti si le tai in jumatati. Indepartezi mijlocul semintelor. Fierbi perele in sirop de zahar, le asezi pe farfuria de servit pe margine, astfel incat sa formezi o bordura.
La mijloc asezi frisca batuta cu zahar. Pregatesti dinainte crema de vanilie, din lapte, zahar, galbenusuri si zahar vanilat, faina si rom. Dupa ce s-a racorit, torni cu lingura peste pere in asa fel incat sa le acopere.
Pere in sirop, cu crema de vanilie
Pofta buna!