Piept de Rață cu Sos de Afine și Rozmarin din: piept de rata, sare, piper, afine, vin rosu, miere, rozmarin, otet balsamic, amidon de porumb. Descoperiți eleganța culinară cu această rețetă, un fel de mâncare rafinat ce promite să transforme orice masă într-o ocazie specială. Acest preparat îmbină textura unică și gustul bogat al pieptului […]
Pere in sirop de vin rosu
PrinteazaPere in sirop de vin rosu din: pere, vin, zahar, scortisoara, menta, lamaie, iaurt.
Ingrediente:
- 4 pere mari, frumoase şi mai tari
- 1 cană vin roşu
- 1 cană zahăr
- scorţişoară
- 2-3 frunzuliţe de mentă
- 1 lămâie
- 200 g iaurt
Mod de preparare:
Pui vinul şi zahărul să fiarbă într-o crăticioară. Adaugi zeama de lămâie şi scorţişoară după gust.
Decojeşti perele fără a le îndepărta codiţa.
Le pui în siropul fierbinte, aflat pe foc mic, adăugând şi 2 frunzuliţe de mentă.
Laşi să dea în câteva clocote, până le pătrunde bine siropul şi capătă o nuanţă roşiatică.
Scoţi perele şi le laşi să se răcorească.
Le serveşti cu siropul strecurat şi cu o cupă de iaurt rece.
Pere in sirop de vin rosu
Pofta buna!
Risotto cu Castane din: orez, castane, supa de legume, ceapa, usturoi, vin alb, unt, parmezan, sare, piper, ulei de masline, frunze de salvie. Acest fel de mâncare aduce împreună cremozitatea caracteristică a risotto-ului cu textura crocantă și gustul dulceag al castanelor fierte, creând o experiență culinară memorabilă. Perfect pentru zilele reci de toamnă sau iarnă, […]