Pere in sirop de vin rosu

Printeaza

Pere in sirop de vin rosu din: pere, vin, zahar, scortisoara, menta, lamaie, iaurt.

Ingrediente:

  • 4 pere mari, frumoase şi mai tari
  • 1 cană vin roşu
  • 1 cană zahăr
  • scorţişoară
  • 2-3 frunzuliţe de mentă
  • 1 lămâie
  • 200 g iaurt

 

Mod de preparare:

Pui vinul şi zahărul să fiarbă într-o crăticioară. Adaugi zeama de lămâie şi scorţişoară după gust.

Decojeşti perele fără a le îndepărta codiţa.

Le pui în siropul fierbinte, aflat pe foc mic, adăugând şi 2 frunzuliţe de mentă.

Laşi să dea în câteva clocote, până le pătrunde bine siropul şi capătă o nuanţă roşiatică.

Scoţi perele şi le laşi să se răcorească.

Le serveşti cu siropul strecurat şi cu o cupă de iaurt rece.

 

Pere in sirop de vin rosu

Pere_in_sirop_de_vin_rosu

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Piept de Rață cu Sos de Afine și Rozmarin

Piept de Rață cu Sos de Afine și Rozmarin din: piept de rata, sare, piper, afine, vin rosu, miere, rozmarin, otet balsamic, amidon de porumb. Descoperiți eleganța culinară cu această rețetă, un fel de mâncare rafinat ce promite să transforme orice masă într-o ocazie specială. Acest preparat îmbină textura unică și gustul bogat al pieptului […]

Risotto cu Castane

Risotto cu Castane din: orez, castane, supa de legume, ceapa, usturoi, vin alb, unt, parmezan, sare, piper, ulei de masline, frunze de salvie. Acest fel de mâncare aduce împreună cremozitatea caracteristică a risotto-ului cu textura crocantă și gustul dulceag al castanelor fierte, creând o experiență culinară memorabilă. Perfect pentru zilele reci de toamnă sau iarnă, […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.