Pere in sirop
PrinteazaO reteta delicioasa de pere in sirop din: pere, zahar, vin rosu, scortisoara, zeama de lamaie, zeama de portocale si cuisoare.
- 6 pere mari
- 200 g zahar
- 500 ml vin rosu
- 1 lingurita cu scortisoara
- zeama de lamaie
- zeama de portocale
- 5 cuisoare
Mod de preparare:
Curăţă perele de coajă fără a le tăia codiţa, în partea de jos, înlătură o parte din cotor folosindu-te de un cuţit.o oală sau o cratiţă mai înaltă în care perele să stea vertical.
Toarnă vinul, zahărul, aromele. Lasă-le să fiarbă, la foc potrivit, zece minute pentru a se amesteca aromele. Scufundă perele în vin în întregime şi lasă-le să fiarbă 30 de minute.
Când sunt gata, le scoţi pe un platou adânc, apoi strecori vinul şi îl torni peste pere.
Serveşte cald sau rece. Opţional, decorează cu frişcă vegetală.
Pere in sirop
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sirop de pere