Pere in sos de branza
PrinteazaPere in sos de branza din: pere, smantana, unt, gorgonzola, masline, miere, cimbru, sare.
Ingrediente:
- 4 pere
- 2 linguri cu smantana
- 100 g unt
- 50 g gorgonzola
- 1 lingura cu masline feliate
- 2 linguri cu miere
- cimbru
- sare
Mod de preparare:
Spală perele şi taie-le în două, pe lungime. Scoate cotorul cu o lingură şi unge fiecare bucată cu puţin unt şi un pic de miere.
Aşază perele într-o tavă tapetată cu pergament şi dă-le la cuptor 15 minute, la foc iute. între timp, freacă cu mixerul restul de unt cu smântână şi brânza până ce obţii o pastă moale.
Adaugă grogonzola şi măslinele feliate. Potriveşte de sare şi aromatizeaza amestecul cu cimbrul proaspat. Scoate perele din cuptor, umple-le cu branza si serveste-le cu salata verde.
Pere in sos de branza
Pofta buna!