Desert cu pere si nuci din: pere, nuci, miere, stafide, scortisoara. Ingrediente: 2 pere miere stafide nuci 1 praf de scortisoara Mod de preparare: Doua pere coapte, spalate şi taiate in patru, se servesc cate doua felii, peste care se adaugă o linguriţă de miere, câteva 5 stafide opărite, nuci hidratate şi zdrobite, un […]
Pere in sos de ciocolata – Reteta Gustoasa
PrinteazaPere in sos de ciocolata: pere, suc de lamaie, zahar, apa, scortisoara, smantana, unt, siropd e fructe, lapte si ciocolata neagra.
- 8 pere
- 2 linguri suc de lamaie
- 100 g zahar
- 300 ml apa
- scortisoara, dupa gust
sosul:
- 200 ml smantana
- 150 g zahar
- 50 g unt
- 60 ml sirop de fructe sau miere
- 120 ml lapte
- 200 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Curăţaţi perele, dar pastrati codiţele. Stropiţi cu suc de lămâie.
Puneţi apa şi zahărul într-un vas, la foc potrivit şi fierbeţi amestecul până când zahărul se dizolvă.
Puneţi perele întregi în sirop, adăugaţi scorţişoara, zeamă de lămâie, acoperiţi vasul şi fierbeţi perele în sirop, la foc mic, până când sunt doar pe jumătate moi, fără a se deforma.
Lasaţi sa se răceasca în sirop.
Pentru sos, puneţi într-un vas smântână, zahăr, unt, sirop şi lapte. Amestecaţi bine pana la omogenizare la foc mic.
Fierbeţi amestecul 5 minute, apoi opriti focul, adăugaţi ciocolata ruptă bucăţele. Amestecaţi până se topeşte.
Scoateţi perele pe farfurioare şi fierbeţi siropul până când scade la jumătate, amestecaţi cu sosul de ciocolată şi turnaţi peste pere, fara insa a le acoperi.
Pere in sos de ciocolata
Pofta buna!
poate iti place si:
Desert cu pere si nuci
Pofta buna!
ce apetisant arata perele cu ciocolata mama mama