Pere cu sos dulce
PrinteazaPere cu sos dulce din: pere, zahar, lapte, ciocolata, ou, faina.
Ingrediente:
- 6 pere
- 4 linguri cu zahăr
- 6 linguri cu apă
- 1 ceaşcă mare cu lapte nefiert
- 1 baton de ciocolată
- 1 ou
- 1/2 linguriţă cu făină
Mod de preparare Pere cu sos dulce:
Faceţi un sirop de zahăr şi fierbeţi-l 5 minute.
Curăţaţi perele, tăiaţi-le felii groase de 2-3 cm, lăsaţi-le într-un sirop, la foc mic, timp de 5 minute, apoi scoateţi-le în compotieră.
Faceţi un sos din faină desfăcută în lapte şi bucăţele de ciocolată. Fierbeţi până devine ca o smântână, turnaţi peste sirop, daţi în clocot şi stingeţi focul.
Răcoriţi 10 minute, încorporaţi oul amestecând repede, turnaţi peste pere. Ţineţi la rece, serviţi în cupe, cu frişca sau cu smântână.
Pofta buna!