Pere cu sos dulce

Printeaza

Pere cu sos dulce din: pere, zahar, lapte, ciocolata, ou, faina.

Ingrediente:

  • 6 pere
  • 4 linguri cu zahăr
  • 6 linguri cu apă
  • 1 ceaşcă mare cu lapte nefiert
  • 1 baton de ciocolată
  • 1 ou
  • 1/2 linguriţă cu făină

 

Mod de preparare Pere cu sos dulce:

Faceţi un sirop de zahăr şi fierbeţi-l 5 minute.

Curăţaţi perele, tăiaţi-le felii groase de 2-3 cm, lăsaţi-le într-un sirop, la foc mic, timp de 5 minute, apoi scoateţi-le în compotieră.

Faceţi un sos din faină desfăcută în lapte şi bucăţele de ciocolată. Fierbeţi până devine ca o smântână, turnaţi peste sirop, daţi în clocot şi stin­geţi focul.

Răcoriţi 10 minute, încorporaţi oul amestecând repede, turnaţi peste pere. Ţineţi la rece, serviţi în cupe, cu frişca sau cu smântână.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.