Pere in sos de vin cu inghetata Se decojesc 600 g pere Abate şi se pun la fiert cu 1l vin roşu, 300 g zahăr şi 1 baton de scorţişoară. Se lasă să fiarbă până se omogenizează siropul. Se servesc cu sirop din belşug, adăugând pe farfurie şi 4 cupe de îngheţată de cacao. Se ornează […]
Pere in sos de vin alb
PrinteazaPere in sos de vin alb din: pere, vin alb sec, smântână, unt, zahăr pudră.
Ingrediente:
- 100 g pere
- 100 ml vin alb sec
- 50 g smântână
- 30 g unt
- 2 linguriţe zahăr pudră
Mod de preparare:
Perele curăţate de coajă se taie în sferturi şi se golesc de seminţe.
Se topeşte untul într-o crăticioară, se adaugă perele şi se lasă la foc foarte mic.
Când sunt uşor rumenite, se toarnă vinul şi se lasă înăbuşit, sub capac, timp de câteva minute, până se moaie.
Se ia vasul de pe foc, se adaugă smântână şi se repune pe foc, 1-2 minute.
Se pudrează cu zahăr. Se servesc reci sau calde.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pere in sos de vin cu inghetata
Pere prajite cu sos de prune
Pere prajite cu sos de prune din: pere, faina, migdale, ulei, zahar, scortisoara, prune, smantana, amidon. Ingrediente: 3 pere coapte, ferme 60 g făină 30 g migdale măcinate puţin ulei, pentru prăjit puţin zahăr şi scorţişoară măcinată smântână, pentru a servi Pentru sos: 6 prune coapte, fără sâmburi şi înjumătăţite 60 g zahăr scorţişoară Pentru […]
Pere cu sos dulce
Pere cu sos dulce din: pere, zahar, lapte, ciocolata, ou, faina. Ingrediente: 6 pere 4 linguri cu zahăr 6 linguri cu apă 1 ceaşcă mare cu lapte nefiert 1 baton de ciocolată 1 ou 1/2 linguriţă cu făină Mod de preparare: Faceţi un sirop de zahăr şi fierbeţi-l 5 minute. Curăţaţi perele, tăiaţi-le felii […]
Pofta buna!