Pere cu anason in vin din: pere, vin, anason, scortisoara, miere, vanilie. Ingrediente: 3 pere 1 l vin 4 steluţe de anason 3 beţe de scorţişoară 3 păstăi de cardamom 1 păstaie de vanilie 5 linguri miere îngheţată de vanilie pentru servire Mod de preparare: Se curăţă perele şi se pun la fiert într-un […]
Pere in sos de vin
PrinteazaPere in sos de vin din: pere, vin rosu, zahar pudra, miere, scortisoara, coaja de portocala, esenta de vanilie, cuisoare, boabe de piper negru si nucsoara.
- 8 pere
- 1 l vin rosu
- 100 g zahar pudra
- 2 linguri cu miere
- 2 linguri cu scortisoara
- coaja rasa de la o portocala
- esenta de vanilie
- cuisoare
- 5 boabe de piper negru
- 1 lingurita rasa cu nucsoara
Mod de preparare:
Pune vinul la fiert împreună cu zahărul pudră, mierea, mirodeniile şi coaja de portocală.
Intre timp, curăţă perele de coajă, fără să îndepărtezi însă codiţele. Când vinulîncepe să fiarbă, pune perele în oală.
Ai grijă, vinul trebuie să le acopere!
Lasă-le să fiarbă la foc mic 20-30 de minute (timpul de fierbere variată în funcţie de cât de moi sunt perele alese).
Când perele s-au frăgezit la interior (încearcă cu o scobitoare), scoate-le din vin şi pune-le pe un platou.
Lasă să fiarbă vinul pe foc până se îngroaşă, apoi toarnă peste pere.
Pere in sos de vin
Pofta buna!
poate iti place si:
Pere cu anason in vin
Pere in sos de vin cu inghetata
Pere in sos de vin cu inghetata Se decojesc 600 g pere Abate şi se pun la fiert cu 1l vin roşu, 300 g zahăr şi 1 baton de scorţişoară. Se lasă să fiarbă până se omogenizează siropul. Se servesc cu sirop din belşug, adăugând pe farfurie şi 4 cupe de îngheţată de cacao. Se ornează […]
Pofta buna!