Pere in sos de vin

Printeaza

Pere in sos de vin din: pere, vin rosu, zahar pudra, miere, scortisoara, coaja de portocala, esenta de vanilie, cuisoare, boabe de piper negru si nucsoara.

Ingrediente:Pere_in_sos_de_vin

  • 8 pere
  • 1 l vin rosu
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri cu miere
  • 2 linguri cu scortisoara
  • coaja rasa de la o portocala
  • esenta de vanilie
  • cuisoare
  • 5 boabe de piper negru
  • 1 lingurita rasa cu nucsoara

 

Mod de preparare:

Pune vinul la fiert împreu­nă cu zahărul pudră, mierea, mirodeniile şi coaja de por­tocală.

Intre timp, curăţă perele de coajă, fără să îndepărtezi însă codiţele. Când vinulîncepe să fiar­bă, pune perele în oală.

Ai grijă, vinul trebuie să le aco­pere!

Lasă-le să fiarbă la foc mic 20-30 de minute (timpul de fierbere variată în funcţie de cât de moi sunt perele alese).

Când perele s-au frăgezit la interior (încearcă cu o sco­bitoare), scoate-le din vin şi pune-le pe un platou.

Lasă să fiarbă vinul pe foc până se îngroaşă, apoi toarnă peste pere.

 

Pere in sos de vin

Pere_in_sos_de_vin

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pere cu anason in vin

Pere cu anason in vin din: pere, vin, anason, scortisoara, miere, vanilie. Ingrediente: 3 pere 1 l vin 4 steluţe de anason 3 beţe de scorţişoară 3 păstăi de cardamom 1 păstaie de vanilie 5 linguri miere îngheţată de vanilie pentru servire   Mod de preparare: Se curăţă perele şi se pun la fiert într-un […]

 

Pere in vin rosu

Pere in sos de vin cu inghetata

Pere in sos de vin cu inghetata Se decojesc 600 g pere Abate şi se pun la fiert cu 1l vin roşu, 300 g zahăr şi 1 baton de scorţişoară. Se lasă să fiarbă până se omogenizează siropul. Se servesc cu sirop din belşug, adăugând pe farfurie şi 4 cupe de îngheţată de cacao. Se ornează […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.