Pere cu sos zabaion
PrinteazaO reteta delicioasa de pere cu zabaion din: zahar, galbenusuri, piscoturi, vin marsala, apa, smantana si ciocolata menaj.
pentru cupe:
- 1 pară mare
- 120 g zahăr
- 4 gălbenuşuri
- 4 pişcoturi
- 2 linguri vin Marsala sec
- 25 ml apă
pentru decor:
- 150 ml smântână dulce
- 80 g ciocolată menaj
Mod de preparare:
Taie para în patru, curăţ-o de coajă şi de seminţe şi fierbe-o cu 25 ml de apă într-un vas acoperit (sau în cuptorul cu microunde) până se înmoaie puţin. Păstrează lichidul în care a fiert.
Bate cu mixerul gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, apoi încorporează 2 linguri de Marsala. Transferă compoziţia într-o crăticioară şi pune-o la bain-marie.
Fierbe sosul zabaion amestecând continuu cu o lingură de lemn până când începe să se îngroaşe şi devine spumos.
Trebuie să ai grijă să nu clocotească. Ia crăticioara de pe foc, pune-o într-un vas cu apă rece şi răceşte sosul, amestecând din când în când.
Bate smântână dulce, apoi pune pe fundul a patru cupe câte un pişcot rupt în două. Stropeşte pişcoturile cu jumătate din lichidul în care a fiert para, pune în fiecare cupă câte un sfert de pară şi câte un sfert din cantitatea de sos zabaion.
Decorează cu ciocolată rasă şi cu frişca (obţinută din smântână bătută).
Pere cu sos zabaion
Pofta buna!