Pere umplute cu branza
PrinteazaPere umplute cu branza din: limba de porc, pere, branza roquefort, chimen, branzica de casa cu smantana, vin alb, lamaie si ceapa verde.
- 1 limba de porc
- 2 pere
- 100 g branza Roquefort
- 1/2 lingurita cu chimen
- 100 g branzica de casa cu smantana
- 20 ml vin alb dulce
- 1 lamaie
- 1 fir de ceapa verde
Mod de preparare:
Spală bine limba de porc şi las-o o oră în apă rece, tăiată în bucăţi mari. Fierbe-o până se pătrunde uşor cu furculiţa.
Curăţ-o bine, după care tai-o în felii subţiri. Separat, taie perele pe jumătate, pe lungime, şi scoate alveola cu sâmburi. Cu o linguriţă, scoate-le uşor miezul.
Zdrobeşte brânza Roquefort şi amestec-o uşor cu brânzica de casă, chimenul şi vinul alb. La sfârşit, încorporează miezul, lămâie rasă şi puţină ceapă tăiată fin.
Umple jumătăţile de pară şi aşază-le la cuptor aproximativ 10-15 minute.
Pere umplute cu branza
Pofta buna!