Pere umplute cu nuci si gem
PrinteazaPere umplute cu nuci si gem din: pere, zeama de lamaie, miez de nuca, miere, gem, stafide, rom, fistic, fulgi de cocos si frunze de menta.
- 4 pere mari
- 2 linguri zeama de lamaie
- 50 g miez de nuca sfaramat
- 3 linguri miere de albine
- 100 g gem de coacaze sau de gutui
- 60 g stafide
- 2 linguri rom
- 50 g fistic zdrobit
pentru garnisit:
- 50 g azhar pudra sau fulgi de cocos
- frunze verzi de menta
Mod de preparare:
Se taie un capac deasupra fiecărei pere şi se păstrează deoparte. Cu ajutorul unei linguriţe, se scot căsuţele seminţelor şi se stropesc perele cu zeamă de lămâie ca să nu se oxideze. Se aşază apoi pe un grătar pentru scurs.
Intr-un castron, se amestecă mierea de albine cu miezul de nucă şi cu stafidele ţinute, în prealabil, în rom 15 minute. Se adaugă şi romul. Se umplu perele cu această compoziţie, se adaugă gemul de coacăze sau de gutui, iar deasupra se presară fisticul zdrobit.
Se acoperă cu capacul, se aşază într-o formă termorezistentă şi se pun la cuptor, pentru 15 minute, la foc mic. Se servesc reci, garnisite cu zahăr pudră (sau fulgi de cocos) şi cu frunze verzi de mentă.
Pere umplute cu nuci si gem
Pofta buna!