Pere in vin negru (Flambate)

Printeaza

O retete de pere in vin negru (flambate) din: pere, vin negru, mirodenii pentru vinul negru, william si ciocolata topita.

Ingrediente:Pere in vin negru (Flambate)

  • 4 pere coapte
  • 1 lingură de vin negru
  • 1 pacheţel de mirodenii pentru vinul negru
  • 1/8 băutură Willam
  • ciocolată topită

 

Mod de preparare:

Curăţăm perele dar nu le tăiem cozi­le. Vinul negru cu mirodeniile îl tur­năm în vas şi-l fierbem, con­form principiului general de fierbere. Punem perele în lichidul care cloco­teşte aşa încât să fie acoperite de acest lichid.

Fierbem înfundat cca 15 minute. Dăm vasul jos de pe foc şi-l lăsăm să stea acoperit cu capacul 24 ore, la rece. Scoatem apoi pe­rele, turnăm peste ele un pahar de rachiu William şi le flambăm, înainte de a le servi, turnăm peste ele puţină ciocolată topită.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.