Pere in vin negru (Flambate)
PrinteazaO retete de pere in vin negru (flambate) din: pere, vin negru, mirodenii pentru vinul negru, william si ciocolata topita.
Ingrediente:
- 4 pere coapte
- 1 lingură de vin negru
- 1 pacheţel de mirodenii pentru vinul negru
- 1/8 băutură Willam
- ciocolată topită
Mod de preparare:
Curăţăm perele dar nu le tăiem cozile. Vinul negru cu mirodeniile îl turnăm în vas şi-l fierbem, conform principiului general de fierbere. Punem perele în lichidul care clocoteşte aşa încât să fie acoperite de acest lichid.
Fierbem înfundat cca 15 minute. Dăm vasul jos de pe foc şi-l lăsăm să stea acoperit cu capacul 24 ore, la rece. Scoatem apoi perele, turnăm peste ele un pahar de rachiu William şi le flambăm, înainte de a le servi, turnăm peste ele puţină ciocolată topită.
Poftă bună!