Pere in vin rosu
PrinteazaPere in vin rosu din: pere, vin, apa, scortisoara, zahar, piper, anason, cuisoare, branza cu mucegai, miez de nuca, unt, amidon, salata verde.
Ingrediente:
- 4 pere
- 500 ml vin roşu demisec
- 500 ml apă
- două beţişoare de scorţişoară
- 50 g zahăr tos
- 6 boabe de piper
- două cuişoare
- o steluţă de anason
- 400 g brânză cu mucegai
- 200 g miez de nucă
- 50 g unt
- amidon
- salată verde
Mod de preparare:
Perele se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi. într-o oală se pun la fiert vinul, apa, beţişoarele de scorţişoară şi cuişoarele.
Se adaugă steluţa de anason, boabele de piper şi zahărul tos. Se lasă să fiarbă cinci minute, se adaugă jumătăţile de pere şi se mai lasă să fiarbă încă 20-30 de minute sau până când perele s-au înmuiat.
Se scot perele cu o spumieră, se aşază pe un platou şi se lasă să fiarbă în continuare ingredientele. 0 lingură de amidon se amestecă bine cu puţină apă rece şi se toarnă în oală, amestecând încontinuu ca să nu se formeze cocoloaşe.
Se opreşte focul, se adaugă untul, 100 g brânză sfărâmată şi se amestecă până la omogenizare.
Brânza rămasă se taie cubuleţe şi se presară peste pere împreună cu miezul de nucă şi salata verde ruptă bucăţi. Se servesc fierbinţi sau reci, stropite cu sosul de vin şi brânză.
Poftă bună!