Perinute de praz cu carne
PrinteazaPerinute de praz cu carne din: praz, carne de porc tocata, orez, sare, piper, busuioc, zahar, amidon, ceapa verde, oua, bulion.
- 2 fire mari de praz
- 300 g carne de porc tocată
- 3 linguri orez
- sare
- piper busuioc
- 1 linguriţă zahăr
- 1 lingură amidon alimentar
- 1 ceapă verde
- 1 ou
- 500 ml bulion
Mod de preparare:
Se taie vârful prazului şi bucata rămasă se taie în două, apoi pe lung, astfel încât să se poată desface foile. Acestea se opăresc puţin în apă clocotită, se scurg şi se lasă să se răcească.
Se căleşte ceapa tocată, în puţin ulei; se ia de pe foc şi se adaugă orezul spălat, sarea, piperul şi oul. Se frământă împreună cu carnea.
Se umplu foiţele de praz: se desfac, se aşază umplutura pe un colţ şi se împachetează în formă de triunghi. Cele care rămân se taie fâşii şi se tapetează cu ele fundul unei tigăi cu pereţi înalţi.
Se aşază perinuţele în tigaie. Se toarnă bulion astfel încât să fie aproape acoperite.
Se lasă la fiert la foc domol, 25-30 min. Se adaugă apoi amidonul dizolvat în puţină apă. Se toarnă peste praz, se scutură tigaia şi se lasă până ce sosul se îngroaşă puţin.
Se presară busuioc tocat şi se pot servi imediat.
Pofta buna!