Perisoare de cartofi cu sos de rosii

Printeaza

Perisoare de cartofi cu sos de rosii din: cartofi, faina, oua, cascaval, unt, sos tomat, verdeata, sare, piper.

Ingrediente:Perisoare de cartofi cu sos de rosii

  • 1,5 kg cartofi
  • 150 g făină
  • 3 ouă
  • 100 g caşcaval
  • 150 g unt
  • 300 g sos tomaţ
  • verdeaţă tocată
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă, într-un vas cu apă. După au fiert, şe răcesc, se curăţă şi se trec prin maşina de tocat.

Se pun cartofii în alt vas, în care se adaugă ouăle, piperul, făina şi sarea şi se frământă bine un aluat.

Aluatul rezultat se porţionează cu mâna înmuiată în făină şi se formează perişoarele, cât mai egale.

Perişoarele se prăjesc într-o cratiţă, în unt încins, timp de 5 minute. Se rumenesc de jur-împrejur.

Se toarnă peste perişoare sosul tomat şi se mai fierb împreuna circa 10 minute. Se adaugă verdeaţa tocată.

Se servesc calde, cu caşcaval ras pe deasupra.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Tocanita Lancashire

Tocanita de cartofi si perisoare

Tocanita de cartofi si perisoare din: cartofi, morcov, ceapa, usturoi, carne de vitel, orez, ou, rosii, boia, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 1 morcov 2 cepe 2 căţei de usturoi 300 g carne tocată de viţel 1 lingură de orez 1 ou 100 ml roşii decojite pasate ulei 1/2 linguriţă de boia 1/2 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.