Perişoare cu mărar
PrinteazaPerişoare cu mărar din: pulpa de porc, ceapa, marar, orez, ulei, bulion, faina, suc de rosii, sare.
- 600 g pulpă de porc
- 1 ceapă
- 3-4 legături mărar
- 1/2 ceşcuţă orez
- 5-6 linguri ulei
- 1 lingură bulion
- 1 linguriţă făină
- suc de roşii
- sare
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai cuburi şi o dai de două ori, împreună cu ceapa, prin maşina de tocat. Speli şi tai fin mărarul. Amesteci apoi carnea tocată cu 2 linguri de mărar tăiat, sare şi orez bine spălat şi scurs.
Formezi perişoare de mărimea unei nuci, le tăvăleşti prin restul de mărar tocat şi le presezi în palme, astfel încât mărarul să adere bine pe perişoară. Din această compoziţie îţi ies 35-40 de perişoare.
Intr-o cratiţă pui 1-2 linguri ulei, aşezi perişoarele, apoi le acoperi cu apă călduţă şi le pui la fiert la foc iute. Când apa începe să clocotească dai focul mic şi le mai laşi cam 3/4 de oră.
Separat, într-o tigaie, pui restul de ulei, bulion, suc de roşii şi le prăjeşti puţin, apoi stingi cu apă şi torni acest sos peste perişoare, pe care le mai laşi să fiarbă.
Dizolvi făina cu apa, cu grijă să nu se formeze cocoloaşe, şi o adaugi peste mâncare înainte de a o da pentru 1/2 – 3/4 de oră la cuptor. Perişoarele sunt mai bune calde, cu smântână sau iaurt deasupra.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- perisoare cu marar
- mancare de perisoare cu marar
- mancare de marar cu perisoare