Perisoare cu smantana si marar (varianta)
PrinteazaO reteta de perisoare cu smatana, marar, carne de vitel, oua, paine alba, faina, unt, carne slaba de porc, lapte, ceapa, sare, piper si praf de ciuperci uscate.
- 500 g carne de viţel
- 300 g miez pâine albă
- două ouă
- 3 legături de mărar
- făină
- 100 g unt
- 500 g carne slabă de porc
- o ceapă
- 100 ml lapte
- sare
- piper
- 800 ml smântână
- două linguri praf de ciuperci uscate
Mod de preparare:
Carnea se toacă. Pâinea se înmoaie în lapte, se scurge, se stoarce. Ceapa se toacă foarte mărunt, se înmoaie în unt, la foc mic. Se bat ouăle. Mărarul se toacă mărunt.
Se amestecă pâinea cu carnea tocată, ceapa, ouăle, o treime din mărar, sare şi piper. Se amestecă făina şi o altă treime din mărar. Perişoarele se tăvălesc prin făină, apoi se prăjesc în unt.
Se freacă smântână cu două linguri de făină, mărarul şi praful de ciuperci. Se pun într-un vas de lut sau Jena. Se acoperă cu smântână. Se pune oala acoperită în cuptor.
Poftă bună!