Perisoare cu smantana si marar (varianta)

Printeaza

O reteta de perisoare cu smatana, marar, carne de vitel, oua, paine alba, faina, unt, carne slaba de porc, lapte, ceapa, sare, piper si praf de ciuperci uscate.

Ingrediente: Perisoare cu smantana si marar

  • 500 g carne de viţel
  • 300 g miez pâine albă
  • două ouă
  • 3 legături de mărar
  • făină
  • 100 g unt
  • 500 g carne slabă de porc
  • o ceapă
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 800 ml smântână
  • două linguri praf de ciu­perci uscate

 

Mod de preparare:

Carnea se toacă. Pâinea se înmoaie în lapte, se scurge, se stoarce. Ceapa se toacă foarte mărunt, se înmoaie în unt, la foc mic. Se bat ouăle. Mărarul se toacă mărunt.

Se amestecă pâinea cu carnea tocată, ceapa, ouăle, o treime din mărar, sare şi piper. Se amestecă făina şi o altă treime din mărar. Perişoarele se tăvălesc prin făină, apoi se prăjesc în unt.

Se freacă smântână cu două linguri de făină, mărarul şi praful de ciu­perci. Se pun în­tr-un vas de lut sau Jena. Se acoperă cu smân­tână. Se pune oala acoperită în cuptor.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.