Perisoare cu verdeţuri si sos de roşii
PrinteazaO reteta de perisoare cu verdeturi si sos de rosii din carne, ceapa, paine alba, patrunjel verde, oua, marar, cartof, slanina de porc, rosii in bulion, ulei, frunze de tarhon si supa de carne.
pentru perişoare:
- 600-700 g carne
- 1 ceapă de mărime mijlocie
- 1 felie de pâine albă
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 legătură de mărar
- 2 ouă
- 1 cartof crud
- ulei sau slăninuţă de porc
pentru sos:
- 250 ml roşii în bulion sau 2 linguriţe de pastă de tomate
- ulei
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel verde
- 2 legături mărar verde
- câteva frunze de tarhon
- supă de carne
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele şi formezi perişoare, pe care le prăjeşti în ulei. Separat, pui ulei într-o cratiţă şi îl laşi pe foc până se încinge. Adaugi pasta de tomate, subţiezi cu zeamă de carne sau cu apă.
Adaugi verdeaţa tăiată mărunt. Pui sare, piper, după gust şi amesteci bine. Laşi să fiarbă, timp de 5- 10 minute, apoi adaugi perişoarele din carne prăjite. Laşi pe foc în continuare încă 10-15 minute.
Serveşti perişoarele cât sunt calde, cu piure de cartofi sau cartofi natur şi cu salată verde. Este un fel de mâncare uşor de făcut şi gustos!
Poftă bună!