Perisoare de curcan cu praz si verdeata

Printeaza

Perisoare de curcan cu praz si verdeata din: piept de curcan tocat, oua, usturoi, verdeaţă uscată, ceapă, ulei- spray, suc de lămâie, carote, praz, verdeata asortata.

 

Ingrediente:

  • 400 g piept de curcan tocat
  • 1 albuş
  • 1 lingură apă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă verdeaţă uscată
  • 1 ceapă tocată
  • ulei – spray

Ingrediente pentru legume:

  • 2 linguriţe suc de lămâie
  • 1 legătură carote
  • 1 fir praz
  • 1 legătură verdeaţă asortată

Mod de preparare:

Se aşază carnea într-un castron şi se adaugă albuş, usturoi pisat, verdeaţă şi ceapă tocată; se amestecă.

Cu mâinile umede, se mode­lează perişoare din această compoziţie şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pulverizează deasu­pra ulei şi se coc cca 30 min. în cuptorul încins la 180 °C.

Intre timp se toarnă apa cu un strop de suc de lămâie; se adaugă 1 legătură de verdeaţă, spălată şi se aco­peră cu o sită pşntru fiert la aburi, tapetată cu hârtie de copt.

aşază în sită carotele spălate şi decojite, precum şi prazul tăiat felii. Se acoperă vasul cu un capac şi se fier­be timp de cca 7-8 min.

servesc cu perişoare; se poate oferi eventual alături şi o garnitură de linte fiartă.

Perisoare de curcan cu praz si verdeata

Perisoare_de_curcan_cu_praz_si_verdeata

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.