Perisoare de curcan cu praz si verdeata
PrinteazaPerisoare de curcan cu praz si verdeata din: piept de curcan tocat, oua, usturoi, verdeaţă uscată, ceapă, ulei- spray, suc de lămâie, carote, praz, verdeata asortata.
Ingrediente:
- 400 g piept de curcan tocat
- 1 albuş
- 1 lingură apă
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă verdeaţă uscată
- 1 ceapă tocată
- ulei – spray
Ingrediente pentru legume:
- 2 linguriţe suc de lămâie
- 1 legătură carote
- 1 fir praz
- 1 legătură verdeaţă asortată
Mod de preparare:
Se aşază carnea într-un castron şi se adaugă albuş, usturoi pisat, verdeaţă şi ceapă tocată; se amestecă.
Cu mâinile umede, se modelează perişoare din această compoziţie şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pulverizează deasupra ulei şi se coc cca 30 min. în cuptorul încins la 180 °C.
Intre timp se toarnă apa cu un strop de suc de lămâie; se adaugă 1 legătură de verdeaţă, spălată şi se acoperă cu o sită pşntru fiert la aburi, tapetată cu hârtie de copt.
aşază în sită carotele spălate şi decojite, precum şi prazul tăiat felii. Se acoperă vasul cu un capac şi se fierbe timp de cca 7-8 min.
servesc cu perişoare; se poate oferi eventual alături şi o garnitură de linte fiartă.
Perisoare de curcan cu praz si verdeata
Pofta buna!