Perisoare de curcan cu ricotta
PrinteazaO reteta delicioasa de perisoare cu: piept de curcan, ricotta, parmezan, oua, usturoi, patrunjel, sare, piper, unt, faina, lapte, smantana, marar.
- 800 g piept de curcan
- 250 g ricotta
- 200 g parmezan
- 2 ouă
- 5 căţei de usturoi
- pătrunjel
- sare
- piper
Ingrediente sos:
- 100 g unt
- 1 lingură cu făină
- 1 ceşcuţă cu lapte
- 200 g smântână
- 1 legătură de mărar
Mod de preparare:
Trece carnea prin maşina de tocat. Adaugă usturoiul zdrobit, ricotta, parmezanul ras şi pătrunjelul tocat, încorporează ouăle, bătute bine cu un praf de sare şi piper.
Din compoziţia astfel obţinută, modelează perişoarele şi fierbe-le în apă cu un praf de sare.
Separat, topeşte untul, adaugă o lingură cu făină şi las-o să se rumenească puţin.
Stinge cu lapte şi încorporează treptat smântână. Lasă să dea în 1-2 clocote, adaugă perişoarele.
După cinci minute, opreşte focul şi aromatizează cu mărar tocat fin.
Perisoare de curcan cu ricotta
Pofta buna!