Perisoare de curcan cu sos

Printeaza

Perisoare de curcan cu sos din: piept de curcan, ceapa, orez, patrunjel, ou, sare, piper, rosii, usturoi, bulion, chimen, patrunjel.

Ingrediente:Perisoare de curcan cu sos

Pentru perisoare:

  • 500 g piept de curcan tocat
  • 1 ceapă
  • 2 linguri cu orez
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 1 conservă cu roşii decojite
  • 1 ceapă
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 lingură cu bulion
  • 1/2 linguriţă cu chimen pisat
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecă într-un castron carnea de curcan, orezul spălat, ceapa dată pe răzătoare si oul. Adaugă un praf de sare, piper şi jumatate din legătura de pătrunjel, tocat marunt.

Formează perişoare din această compoziţie şi pune-le la fiert în apă. Când sunt gata, scoate-le pe un platou.

Toacă ceapa pentru sos şi pune-o la călit în puţin ulei de măsline.

Când devine translucidă, adaugă roşiile tăiate cubuleţe, lingura cu bulion, usturoiul pisat şi chimenul. Sărează, piperează şi mai lasă să dea în câteva clocote.

La final, adaugă cealaltă jumătate de legătură de pătrunjel tocat.

Pune perişoarele în sos şi lasă-le o oră înainte de a le servi, cu garnitură de piure de cartofi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.