Perisoare de curcan cu sos
PrinteazaPerisoare de curcan cu sos din: piept de curcan, ceapa, orez, patrunjel, ou, sare, piper, rosii, usturoi, bulion, chimen, patrunjel.
Pentru perisoare:
- 500 g piept de curcan tocat
- 1 ceapă
- 2 linguri cu orez
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 1 ou
- sare
- piper
Pentru sos:
- 1 conservă cu roşii decojite
- 1 ceapă
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi
- 1 lingură cu bulion
- 1/2 linguriţă cu chimen pisat
- 1/2 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecă într-un castron carnea de curcan, orezul spălat, ceapa dată pe răzătoare si oul. Adaugă un praf de sare, piper şi jumatate din legătura de pătrunjel, tocat marunt.
Formează perişoare din această compoziţie şi pune-le la fiert în apă. Când sunt gata, scoate-le pe un platou.
Toacă ceapa pentru sos şi pune-o la călit în puţin ulei de măsline.
Când devine translucidă, adaugă roşiile tăiate cubuleţe, lingura cu bulion, usturoiul pisat şi chimenul. Sărează, piperează şi mai lasă să dea în câteva clocote.
La final, adaugă cealaltă jumătate de legătură de pătrunjel tocat.
Pune perişoarele în sos şi lasă-le o oră înainte de a le servi, cu garnitură de piure de cartofi.
Pofta buna!