Perisoare de curcan in sos alb
PrinteazaPerisoare de curcan in sos alb din: smantana, lapte, unt sau margarina, faina, piept de curcan, orez, ou, ceapa, patrunjel, dafin, sare, piper.
- 350 ml smântână dulce
- 200 ml lapte
- 50 g unt sau margarină
- 2 linguri cu făină
Pentru perisoare:
- 500 g piept de curcan
- 2 linguri cu orez
- 1 ou
- 1 ceapă
- pătrunjel
- 2-3 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecă pieptul de curcan tocat cu orezul, oul bătut cu un praf de sare şi piper şi ojumătate din legătura de pătrunjel până se omogenizează compoziţia.
Cu palmele umede, modelează perişoare. Pune-le la fiert în apă cu un praf de sare şi foile de dafin, dar numai în momentul în care apa a început să clocotească.
Separat, topeşte untul. Incorporează făina şi subţiază cu laptele şi smântână dulce. Lasă să dea în 1-2 clocote, apoi pune perişoarele. Amestecă uşor, iar la final, aromatizează cu restul de pătrunjel.
Perisoare de curcan in sos alb
Pofta buna!