Perisoare de pasare cu sos de rosii
PrinteazaPerisoare de pasare cu sos de rosii din: chiftelute de pasare, bulion, verdeata, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 20-30 chifteluţe de pasăre
- 5-8 linguri bulion (sau 1/4 l suc de roşii)
- verdeaţă (mărar, pătrunjel, tarhon)
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare Perisoare de pasare cu sos de rosii:
Se pregăteşte un sos de tomate: într-o cratiţă de 2-3 I se pun 1-2 linguri din uleiul în care s-au prăjit chifteluţele.
Se adaugă bulionul diluat cu apă, sau sucul de roşii, apoi verdeaţa tocată mărunt.
Se potriveşte din sare şi piper, apoi se pune la fiert la foc domol pentru 5-10 minute.
In final se adaugă perişoarele şi se mai lasă la fiert 15 minute.
Se servesc calde, cu salată de crudităţi, sau cu castraveciori muraţi.
Pofta buna!