Perisoare de peste
PrinteazaPerisoare de peste din: peste, ceapa, ardei, patrunjel, faina, gris, ulei, sare, piper.
- 2 kg de peşte
- 2 cepe
- 1 ardei
- 1 legătură de pătrunjel
- făină
- griş
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi intestine, se dezosează. Se fierbe peştele în apă cu sare, se scurge şi se dă prin maşina de tocat.
Ceapa şi ardeiul se curăţă, se taie mărunt, se călesc, se amestecă cu peştele, se adaugă sare, piper, pătrunjelul tocat mărunt şi se mai dau o dată prin maşina de tocat. Pasta obţinută se amestecă cu o ceaşcă de griş, se modelează perişoarele, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins.
Se lasă la cuptor 10 minute cu sos de roşii până se gratinează.
Perişoarele se pot prepara cu miez de pâine în loc de griş.
Pofta buna!